PARTNERS

Partners

Haarlemmer Kweektuin

Ooit stond er op dit prachtige stukje Haarlems groen landhuis ter Cleve. Eerst van Hollandse adel, later bewoond door de zoon van de gouverneur van de Nederlanden, de hertog van Alva. Hij blies het alleen op, uit angst voor de geuzen die Haarlem van zijn bewind kwamen bevrijden. De ruïne staat er nog steeds. In 1715 kocht de gemeente Haarlem het park, waarna het pas rond 1900 deels als stadskweektuin in gebruik genomen werd. Hier werden nu de bomen, planten en bloemen voor de andere parken en straten in Haarlem gekweekt. Rond 1910 legde landschapsarchitect Leonard Springer ook een siertuin en een schooltuin aan en kreeg het park het uiterlijk zoals we dat nu nog kennen.

Inmiddels is het park uitgegroeid tot een belangrijke ontmoetingsplek in Haarlem Noord. Het Kweekcafé is geopend, diverse bedrijven hebben zich er gevestigd, de oude kaatsbaan is gerenoveerd en heeft yogaschool Innerwork het heropend. Natuureducatie blijft belangrijk binnen de Kweektuin, waarbij duurzaamheid voorop staat, een kweektuin voor gewassen. En voor inspirerende ontmoetingen, duurzaamheid en bewustwording.

Juist daarom past het Yoga Festival zo goed op deze locatie. Ook bij yoga gaat het om bewust omgaan met jezelf, de ander en de wereld. Vanuit dit bewustzijn ontstaat het inzicht en de verantwoordelijkheid om zo puur mogelijk te leven.

 

 

Innerwork Haarlem

De oude kaatsbaan van Landhuis Ter Cleve werd gelukkig niet opgeblazen door de Spanjaarden. Inmiddels helemaal gerenoveerd en omgetoverd tot het geweldige yogacentrum van Innerwork. Hier komen verbinding, innerlijke rust en inspiratie bij elkaar. Op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Voor iedereen. Ook bij Innerworks staat bewustwording centraal en past daarom naadloos aan op de visie van de Haarlemmer Kweektuin.

 

Bewaren

Kweekcafé Haarlem

Middenin het park, achter de oude kaatsbaan ligt het Kweekcafé. Verscholen in de oude stadskas, ademt het de sfeer van groen, fris en ontspannen. Maar ook ecologisch, duurzaam en bewust. Het Kweekcafé is een ontmoetingsplek geworden voor mensen uit de buurt, maar ook daarbuiten. Met een podium voor talent wordt er verbonden en geïnspireerd.

 

 

Vuur & Vlam

Vuur& Vlam verzorgt bijzondere eetbelevenissen en creatieve brandstof. Onze gerechten creeren we om onze waarden te delen met de wereld: openheid, aandacht, creativiteit en positieve energie. Dat doen we door alle zintuigen te prikkelen met waanzinnig lekkere mooie en soulful kadootjes op je bord . Unplug, reconnect ansd spoil yourself. Wat je bij ons ziet, ruikt, proeft en voelt is de ultieme uitnodiging voor een positiever, bezielder, betekenisvoller en creatiever leven vól mogelijkheden. Brandstof om het vuur in jou aan te wakkeren en ‘t mooiste in je los te maken.

Voor ’n kijkje in ons creatieve kookatelier:
www.instagram.com/vuur.en.vlam
www. facebook.com/vuurenvlamkookt

Bewaren

Bewaren

Yogi Tea

Hoewel de ayurvedische gezondheidsleer al zeker 3000 jaar oud is, bracht Yogi Bhajan, meester van de kundalini yoga, het pas in 1969 naar het westen. Hij onderwees zijn leerlingen alles wat hij wist over gezond leven en serveerde daar zijn eigen, speciale thee bij. Inmiddels zijn er 44 verschillende Yogi Tea’s en een deel daarvan is te proeven op het Yoga Festival Haarlem.

 

Bewaren